Sunne energikuler (cookie-dough)

    Skrevet 06.11.2014 Klokka 12:54

Hello! Så da var det tid for ukas 2. oppskrift. Selvfølgelig helt melkefri. Dette er på herlige energibarer. Jeg jobber, trener og går på skolen og disse er virkelig perfekte i en hektisk hverdag hvor ting går i ett. Raskt påfyll av energi og næringsstoffer - så hjelper det godt på søtsuget også!


 Ingedienser:

80 g nøtter (jeg brukte usalta cashew nøtter)
50 g store havregryn (bruk glutenfrie, så får en glutenfri variant! lettkokte går selvfølgelig også)
4 ts sukrin gold
Litt seltin (maldon salt går også)
3 dadler
2-3 ss kokos-olje/fett (smeltet) 
1-2 ss vann

Ha alt i en blender eller food-prosessor.  NB, husk å fjerne stenene i dadlene :) 
Så kommer vi til den gøye delen, fyll dem med tørket frukt, nøtter, bær, sjokolade... vær kreativ! Jeg lagde halve med tørkede tranebær og halve med mørk sukkerfri sjokolade (disse vil altså inneholde melkefett, så sparer de til senere...)INGREDIENSENE OG HELSEFORDELENE

Havregryn:
En god energikilde, høyt innhold av kostfiber, gir langsom og stabil blodsukkerstigning og god metthetsfølelse. 

Cashew nøtter:
God kilde til karbohydrater, magnesium (stimulerer nervene) og kobber .

Dadler:
Relativt høyt innhold av sukker og kalorier - men også kilde til mye bra! Blant annet; A og B vitaminer, kalium, jern, fosfor, kalsium og magnesium. 

Så disse kan du nyte med gooood samvittighet enten som energi påfyll eller helge-kos! Ha en strålende dag alle sammen

3 kommentarer

Av og til får jeg litt dårlig samvittighet av å lese bloggen din. Du skjønner, jeg har blogg selv også, og vet hvor demotiverende og kjedelig det er å skrive lange innlegg, ta gode bilder og rett og slett bruke masse tid på bloggen uten at du føler du får noe igjen for det. Det å se at lesertallet er ganske OK, mens bare en liten brøkdel legger igjen kommentarer. DET er kjedelig det.

Jeg satt å tenkte over detta da jeg leste nå, og så fikk det meg til å tenke over hvor mye du egentlig fortjener å få igjen ettersom at bloggen din faktisk er ganske bra. Det gjør litt vondt å se at du ikke får så mange kommentarer som du fortjener egentlig. Derfor håper jeg denne kommentaren kan hjelpe litt på motivasjonen :-)

Du virker som ei kjempe hyggelig jente som er utrolig sterk på fysisk og psykisk, men samtidig har du også bena godt plantet på jorda. Du er også kjempe pen, og jeg ville lett blitt bedre kjent med deg om jeg kunne fått muligheten :-) Håper du får en kjempe fin torsdag, og at du står på videre med bloggingen - for dette er noe du virkelig får til.

06.11.2014 12:59

Kjempebra innlegg :D

06.11.2014 13:09

Du har fin blogg, ha en fin dag torsdag videre :D

06.11.2014 13:13

Oi de så utroooolig gode ut

06.11.2014 13:27

Skriv en ny kommentar


hits