august 2015

Melkefri gulrot-suppe

    Skrevet 25.08.2015 Klokka 16:20

Heia, nå har jeg nettopp nyt en veldig digg gulrotsuppe inne. Det passet perfekt med en lun suppe når været er grått ute. Denne er 100% fri for melk og meieri-produkter, passer derfor også godt for veganere. Suppen er søt men smakfull. Jeg hadde den til lunsj, men du kan selvfølgelig  server  den som middag med en liten salat og varmt brød som tilbehør! Proppfull av betakaroten og vitaminer, tommel opp :-)


mmm, så den ikke god ut? 

Oppskriften passer til 2-3 personer

Dette trenger du:
- 4 medium gulrøtter 
- 1/2 løk
- 2 dl mandelmelk (eventuelt vanlig melk, fløte, soyamelk osv)
- 3-4 dl vann 
- 1/2 paprika
- 1/2 terning grønnsaksbuljong
- krydder, jeg brukte: salt, paprikapulver og hvitløkspulver


Åh er det ikke godt å se alle disse fine fargene? 

Fremgangsmåte:
1. kutt opp gulrot i tynne skiver og hakk løk
2. Kok opp vann med buljong og ha i gulrot og løk, la dette putre i ca 20 min til gulrøttene er møre
3. Hakk opp paprika og stek med krydder 
4. Når gulrøttene er møre, og paprikaen begynner å bli myk, har du paprikaen oppi det kokende vannet med gulrøttene og løken
5. Ta gryta av kokeplata og bruk stavmikser til å mose grønsakene, hold på til konsistensen er passende (dette kommer litt an på hvordan du liker den) 
6.  Ha i 2 dl valgrfi melk
7. Gi suppa et lite oppkok før du serverer


Så er det bare å toppe med litt balsamico, chilli, ristede pinje kjerner og ferske urter. NYT ♥

Nå er det bare å løpe til trening, håper alle har en fin dag videre!

 

God morgen!

    Skrevet 25.08.2015 Klokka 07:38

Hei nå prøver jeg for første gang å blogge via mobil. Spent på hvordan dette innlegget kommer til å bli seende ut. Tenkte jeg kunne dele oppskiften på min favoritt havregrøt. Helt melkefri, fungerer derfor også godt for veganere :-)

Havregrøt med mandelmelk:

-1 dl havregryn

-1,5 dl mandelmelk (usøtet)

-litt salt

-1 dl vann

Kok opp sammen, grøten blir veldig god å kremet i konsistens! Jeg liker å toppe med masse kanel, sukrin gold, blåbær, honning og chiafrø ❤

Ha en super dag alle sammen!

Vegetar-Taco-Burger

    Skrevet 24.08.2015 Klokka 18:32

Hei, håper alle har en fin start på uka!

Her kommer et vegetar/vegansk middagstips! Dette gir noen spicy og digge taco burgere, perfekt i salat, taco wrap eller burgerbrød. Dette trenger du:

-2 dl soyafarse
-1/2-1 pakke tacokrydder
-1/2 boks mais
-1 dl vann
-4 ss hvetemel
-1 dl økologisk havregryn

Miks alt sammen og sett det i kjøleskapet i ca 10 minutter. Så er det bare å forme til hamburgere, stek på ganske høy varme så blir de gode og crispy på utsiden :) 

Oppskriften er hentet fra sunkost sine sider, likte den ganske god men tror jeg skal jobbe enda litt mer rundt den for å få til en perfekt konsistens, kanskje jeg kan prøve med litt mindre vann. Men uansett verdt å gi dem et forsøk, de smakte kjempe godt i salaten med bønnedipp, chillisaus, avokado og nacho-chips! Nøt den middagen ute i solen, i dag skal restene spises inne i gråværet etter en tur på trening.Ha en fin og kjøttfri mandag alle sammen!

Smoothie-lover

    Skrevet 24.08.2015 Klokka 09:05

Om morningen har jeg som regel lyst på noe raskt og søtt, derfor er smoothie min frokostfavoritt. I det siste har jeg drukket det hver morning! Luksus med sommerferie altså, vi får se om dette fortsetter nå som skolen har begynt... hehe. Jeg liker mine ekstra tykke i konsistensen og toppet med litt müsli, friske bær, chiafrø eller annet digg. 


Ser ikke dette oppfriskende ut så vet ikke jeg! Denne passer perfekt om du liker smoothien din ekstra søt og god! 

Dette brukte jeg:
-fryst ananas, mango og banan (fåes kjøpt i ferdigpakke på rema)
-fryste bringebær
-1/2 glass vann
-en skvulp zeroh saft i smaken ananas (dette må du justere etter hvor mye saft smak du ønsker)
-1/2 beger double 0% protein pluss i smaken sitron... ah denne er så god!

Tilpass mengden fryst frukt etter hvor tykk du ønsker smoothien i konsistens, som sagt liker jeg min god og tykk slik at den kan spises med skje. 

Jeg toppet med vita hjertego müsli, litt youghurt og chiafrø. NAM! Det ble litt ekstra mye smoothie i dag, så resten endte opp i et glass som jeg drakk vesiden av, haha. Så da er det bare å komme seg i gang med dagens gjøremål, håper alle får en super mandag ♥

 

Vegansk toast (denne MÅ du prøve)

    Skrevet 22.08.2015 Klokka 10:21

Hei, håper alle har en strålende lørdags morgen! 

I går hadde jeg en liten avskjedsmiddag/spillkveld for min bestevenninne som flytter til folkehøyskole på søndag, det var ekstremt koselig. Selvfølgelig ble det litt godis og pizza, så derfor tenkte jeg å starte dagen i dag på både sunt og godt vis.

Jeg har siden starten av sommerferien vært vegetarianer, og dette er også en oppskrift som passer for veganere. Så er det super enkelt, raskt, sunt og digg. Perfekt som helge-frokost eller lunsj. 


Hello, bare se på dette da! Vann i munnen...

Så dette trenger du:

- 2 grove polarbrød (eller annet brød)
- 1 ts vegansk (eller vanlig) rød pesto
- et par cherrytomater
- 1-2 soltørka tomat
- paprika
- 1/3 - 1/2 avokado
- valgfritt: hvitløkspepper, cayenne chilli saus, næringsgjær (du kan også bare bruke parmesanost) 


Jeg bruker denne spray-oljen fra PAM, som fåes kjøpt hos helsekost til å "smøre" vaffeljernet, denne inneholder minimalt med kalorier og smaker ingenting. 

Først smører du alt utenom avokado og næringsgjær på polarbrødet ditt, og toaster det i vaffeljernet til brødet begynner å bli sprøtt og tomatene litt varme. Deretter legger du i oppskåret avokado og steker i noen sekunder til. 

Voila. Så er det klart! 


Ha litt sukkerfri ketchup og næringsgjær på toppen... mmmm! For dere som lurer er nærligsgjær et alternativ til ost, som også fåes kjøpt på helsekost. Det kommer i flak som man kan strø over pizza, pasta osv. Høyt innhold av vitamin B har det også. Dog skal det sies at det ikke smelter, og ikke skal oppvarmes. Men det har den parmesanost aktige smaken, kan anbefales!

 Ha en fin helg alle sammen, håper dere prøver "oppskriften" ♥♥♥

hits